اهمیت تولید محصول برنج نشان میدهد باید به رونق واقعی برسد و کشاورزان هم بتوانند برنج را عرضه کنند ولی هر سال شاهد مسائلی هستیم که نتیجه آن سریال تکراری تراژدی رنج برنجکاران خواهد بود، واقعا معمای این رنج در چیست؟
واردات 400 هزار تن برنج تنظیم بازاری آغاز شد و هرکیلوگرم از این محصول توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران به قیمت 45 هزار تومان عرضه می شود که میتوان انتظار کاهش قیمت انواع برنج در بازار داشت.
سودجویان و مافیای برنج که سالهای سال در بدنه وزارتخانههای مرتبط باواسطه یا بیواسطه دخل و تصرف دارند، بهاشکال متعدد به واردات این محصول دست میزنند.
رکود بازار برنج در حالی که هنوز تا پایان دی ماه به عنوان مهلت واردات و توزیع برنج خارجی حدود ۲ماه باقی مانده و با وجود این که قیمت عمده فروشی برنج طارم محلی نیز همچنان در کانال ۸۰۰ هزار ریال قرار دارد اما طی یک هفته اخیرخرید و فروش این محصول در شالیکوبیهای مازندران کُند و به سختی معامله می شود. موضوعی که سبب دغدغه شالیکاران شده است.
15 آبان 1403
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از اختصاص ارز ترجیحی جهت واردات برنج انتقاد کرد؛
رصد بازارهای برنج به ویژه در مازندران و گیلان نشان از افزایش قیمت ارقام داخلی و خارجی دارد و برای اوضاع بازار برنج اینروزها دلایل مختلفی عنوان شده است؛ علیرغم تصمیمات دولتمردان برای برقراری تعادل در بازار، اما علت اصلی نوسانات بازار برنج چیست؟
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که ۶۵ درصد بذرهای مصرفی در کشاورزی زراعی توسط کشاورزان استان تولید و تامین می شود، گفت: امسال با هدف اطمینانبخشی برای تامین بذور با کیفیت، ۱۰ دستگاه پیشرفته به صورت رایگان بذرهای کشاورزان را بوجاری شده تحویل می دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: میزان تولید برنج در مازندران و دیگر استانها به حدی رسیده که امسال نیاز چندانی به واردات این قلم غذایی راهبردی به کشور نداریم.
وزیر جهاد کشاورزی مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی درخصوص قیمت تضمینی انواع برنج برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ را ابلاغ کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با اعلام نرخ خرید تضمینی برنج از سوی دولت تحرک خوبی در بازار عرضه و تقاضای این محصول راهبردی در شمال کشور ایجاد شد.