اگرچه همانند یک دهه گذشته نخستین نشا برنج مازندران امسال نیز به صورت مکانیزه آغاز شد، اما نشا به صورت دستی با حضور کارگران در برخی اراضی استان نیز شروع شده و کارگران برای یک روز ۱۵ میلیون ریال طلب می کنند؛ رقمی که افزایش ۵۰ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.
مازندران با تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید برابر با ۴۲ درصد نیاز برنج کشور علاوه براین که نقش محوری در تولید این محصول راهبردی بر سر سفره مردم دارد، فعالیت و درآمد اصلی کشاورزان این دیار نیز محسوب می شود، مقوله ای که به گفته کارشناسان برای حفظ این وضعیت و رسیدن به خودکفایی، سیاستهای دولتی و تاثیر آن بر حذف رانتخواری، دلال بازی و ساماندهی قیمت برنج شمال همواره مهم است.
برنج، به عنوان یکی از اصلیترین اقلام غذایی در سفره ایرانیان، همواره مورد توجه بوده و بدون شک نوسانات قیمت این محصول، به طور مستقیم بر زندگی بسیاری از خانوادهها تاثیر میگذارد و با نگاهی به دادههای آماری میتوان دریافت که افزایش تدریجی قیمت این کالای راهبردی از نخستین ماه فصل زمستان آغاز شده و البته همچنان نیز تداوم دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که، رصد و پایشهای میدانی در بازار برنج کماکان ادامه خواهد داشت، گفت: شالیکوبیداران برای ثبت موجودی انبارهای خود اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تداوم رصدها و پایشهای میدانی از بازار برنج استان، گفت: بیش از ۵۰ هزار تن از این کالای راهبردی باهدف تنظیم بازار به تهران ارسال شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه برنجهای دپو شده به سمت پایتخت روانه شده است، گفت: خبرها نشان از پایداری نسبی بازار برنج در پایتخت و شهرها دارد.
افزایش ناگهانی قیمت عمده فروشی برنج طی ۲ هفته گذشته برای کشاورزان مازندرانی که محصولشان را پیش از این فروخته بوده اند، تداعی کننده حکایت «بهنام ما و به کام دیگران» است، چراکه این موضوع همزمان با آغاز شخم و شیار زمستانه بهانهای برای بالا رفتن ۲۰ تا ۳۰ درصدی دستمزد تراکتورها و قرارداد با بانک نشاء برنج شد.
دبیر انجمن برنج ایران با بیان اینکه شالیکوبیداران تبدیل به تاجر شدند، گفت: کشاورز همان ابتدا پس از تولید محصول برنج را به فروش رسانده ولی کارخانهدار باتوجه به تجارت و سرمایه؛ برنج را نگه میدارد و بعد از چند ماه وارد بازار میکند.
استاندار مازندران با اشاره به گزارشهایی مبنی بر عدم عرضه برنج داخلی و اعلام قیمتهای کاذب در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز، گفت: با دستور فوری به فرمانداران شهرستانهای ساری، آمل، بابل، محمودآباد، فریدونکنار، بابلسر، جویبار و بهشهر خواستار نظارت دقیق بر بازار برنج شدیم.